a minőségi hétköznapokhoz kell a

Feltöltődés

Parkosított Udvarban Teljes A Pihenés

 

A szálloda parkjában található platánfa árnyékában álló szaunánk minden évszakban várja a kikapcsolódásra vágyó szállóvendégeinket.

Lehet tél vagy nyár – egy igazi élménnyel lehet gazdagabb!

 

Szauna
Jacuzzi
Platánfák
Parkosított udvar
finn

Szauna

A szálloda parkjában található platánfa árnyékában álló finnszaunánk minden évszakban várja a kikapcsolódásra vágyó szállóvendégeinket.
A 85-90oC-ra felmelegített levegő erősíti az immunrendszert, elősegíti az anyagcserét és a méregtelenítést, javítja a keringési rendszer működését, lazítja az izomokat és nyugtatóan hat az ember szellemére.
Szaunánk egyidejűleg 5-6 fő befogadására alkalmas.
Használatakor érdemes elég időt szánni magára a szaunázására és az azt követő pihenésre is.
A szauna használata előtt legkésőbb 2 órával kérjük, jelezze igényét recepciónkon! A finn szauna használata külön, térítés ellenében vehető igénybe szobafoglalással rendelkező szállóvendégeink számára, min. 2 óra időtartamban:
1-3 fő esetén: 2.400,- Ft / 2 óra / fő
4-6 fő esetén: 1.900,- Ft / 2 óra / fő

 

A szaunázásról

Általánosságban

Egy átlagos szaunaprogram kb. 1,5 óra időtartamot ölelhet fel.

10-15 percenként – egyéntől és állapotól függően – érdemes egy rövid szünetet beiktatni, hogy a szervezet számára is egyenletes legyen a terhelés. Amikor túl melegnek érzik a benti levegőt, javasoljuk, hogy a szabad levegőn frissüljenek fel a következő szaunahasználat előtt.
Maximum 3-4 alkalom javallott egy napon belül.

Fontos, hogy a szaunázást követően kis idő elteltével megfelelő mennyiségű folyadék kerüljön pótlásra, kerülve az alkoholtartalmú italokat.

Nem ajánlott

Lázasan; fertőző betegséggel; baktériumok okozta gyulladással; friss műtét után, izom-, ízületi- és tüdőgyulladással

Súlyos magas vérnyomással; keringési zavarokkal küszködőknek; vese- és szívbetegeknek.

Várandós anyáknak nem javasolt, mivel a magzat a felnőtt szervezettel ellentétben nem tudja leadni a hőt és fennállhat a vetélés vagy a koraszülés kockázata.

Mértékkel

A szoptatós anyák számára 5-8 perces benntartózkodás lehetséges.

4 éves kor alatt nem tanácsos. 12 év feletti gyerekek kipróbálhatják az alsó padsoron, maximum 5-8 perc időtartamban. Ez függ a gyermek testi fejlettségüktől, mivel szívük nem bírja a terhelés úgy, mint a felnőtteké; ráadásul hamarabb elérik azt a hatásfokot, mint a felnőttek.

meleg vizes

Jacuzzi

A szauna közvetlen közelében lévő meleg vizes masszázsmedence további lehetőségeket biztosít a teljes kikapcsolódáshoz.

Lehet tél vagy nyár – egy igazi élménnyel lehet gazdagabb!

A meleg víz természetes módon csillapítja a fájdalmat
A masszázsmedence meleg vize csökkenti az ízületek merevségét és az ebből adódó fájdalmakat. A testhőmérséklet emelkedésével fokozódik a vérkeringés a víz felhajtó ereje pedig oldja az ízületekben és izmokban felgyűlt stresszt és javítja a mozgásterjedelmet. A masszázsbefúvók gondoskodnak arról, hogy ellazuljanak az izmok, ínak, szalagok, miközben fájdalomcsillapító hatású endorfin szabadul fel a szervezetben.

A jakuzzi rendszeres használatával megőrizheti az izmai erejét és rugalmasságát, ízületei mozgékonyságát és megelőzheti a sérüléseket.

 

Információk

Izmok regenerálásával a gyorsabb felépülésért

A meleg vízben töltött idő értékes idő, különösen, ha a masszázsfunkciókat is alkalmazza, jótékonyan hat a vérkeringésre. Az erek tágulásának köszönhetően fokozottabb lesz a véráramlás. A vérrel szállított tápanyagok pedig gyorsabban érnek a sejtekhez, szövetekhez, így a regenerálódás ideje is csökken.

Hatékony stresszoldás

Masszázsmedencében fürdőzni rendkívül pihentető. Már a gondolat, hogy ellazulhat a meleg, pezsgő vízben, jótékonyan hat a közérzetre. Tudományos tanulmányok támasztják alá, hogy a masszázsmedence használatának gyógyító és stresszoldó hatása van a testre, az izmokra és az elmére is. A melegvizes fürdőzés megemeli az agyba szállított oxigén mennyiségét, mely serkenti az agy működését.

Áraink

A jakuzzi használata 7.000 Ft / fő / nap térítés ellenében vehető igénybe, mely tartalmazza a fürdőköpenyt, törülközőt és a szauna használatát, valamint egy welcome drinket!

Javasoljuk, hogy előre foglaljon időpontot, mert csak ebben az esetben tudjuk garantálni az adott szolgáltatás adott időpontban történő teljesítését. Természetesen igénybe lehet venni foglalás nélkül is a szolgáltatást, de csak abban az esetben, ha éppen van szabad kapacitás.

Amennyiben foglalását le kell mondania, kérjük jelezze a recepción a szolgáltatás ideje előtt! Abban az esetben, ha a foglalás nem kerül időben lemondásra, a szolgáltatás összege fizetéskor kiszámlázásra kerül.

Jacuzzi használatának szabályzata

A jakuzzi nyitvatartási rendje: 10:00 – 22:00 óráig.

VitalSpa jakuzzink minden nemzetközi szabványnak megfelel – CE jelöléssel, illetve a TÜV független tanúsító szervezet kiváló minősítésével rendelkezik.

Az Ön kikapcsolódása és kényelme a mi elsődleges célunk, ezért tisztelettel kérjük, hogy a következő szabályokat tartsa be pihenő részlegünk egész területén:
– A jakuzzi nem fürdésre, hanem lazításra, masszázsra való.
– Használat előtt kötelező az alapos zuhanyzás, ezzel is csökkentve az idegen anyagok, egyéb szennyeződések bekerülését a jakuzzi vízterébe.
– A jakuzzit saját felelősségre lehet igénybe venni!
– A jakuzziba ugrani balesetveszélyes és SZIGORÚAN TILOS!
– A jakuzziban csak tiszta fürdőruhában lehet tartózkodni.
– Egyszerre max. 5 fő tartózkodhat a vízben. ( 4 ülő- és 1 fekvőhely)
– A jakuzzi 0-14 éves kor között kizárólag szülői felügyelet mellett használható!
– Ne hagyják, hogy a gyermek a víz alá merüljön!

– Terhes nők, gyógykezelés alatt álló vagy keringési panaszokkal rendelkező vendégek kérjék ki orvos tanácsát a medence használata előtt!
– A jakuzzit nem vehetik igénybe lázas és fertőző betegek, akiknek nyílt sebük van, továbbá alkohol vagy kábítószer hatása alatt állók.
– Ne üljön a vízszűrő nyílása elé vagy fölé, mivel ez gátolhatja a víz keringtetését és sérülést is okozhat!
– Ne működtesse a masszázsmedence szivattyúit elzárt fúvókákkal!
– Saját illóolaj, só, méz és egyéb anyag bevitele TILOS!
– A jakuzziba ételt, italt bevinni és dohányozni benne TILOS!
– Legyen óvatos a ki- és beszállásnál! Kapcsolja ki a masszázsfunkciókat, hogy lássa, hova lép!
– Ne használjon elektromos berendezéseket (pl. lámpa, hajszárító, rádió) a jakuzzi 1,5 méteres körzetében!
– Ha a jakuzzi használaton kívül van, a biztonsági thermo tető mindig legyen lezárva! – A vendég a jakuzzi nem rendeltetésszerű használatából eredő károkat köteles megtéríteni!

Amennyiben a jakuzzi vizét a nem szabályszerű használat miatt (pl. beömlött ital, behullott étel, túl sok egyszerre használó személy, szennyezett ruhában való fürdés, naptej és egyéb kozmetikum használata) cserélni kell, úgy annak költségét a Vendégnek kell megtéríteni, melynek díja 10.000,- Ft.
Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni!